| Tytuł: | wylew !? |
| Autor: | arek 25.2.2011, 10:17 |
| czy wylew możne \"dopaść\" osobe w wieku 25 lat ?? bardzo prosze o odp... | |
| Autor: | sebastian 25.2.2011, 12:46 |
| niestety jest to możliwe i wiek nie ma tutaj większego znaczenia | |
| Autor: | basia 28.2.2011, 09:25 |
| moja ukochana babcia miała wylew 2 lata temu:sparaliżowaną miała całą lewą połowę ciała, do tego zanik pamięci brak ruchu :] po prostu tragedia :/ siedziałam przy niej w szpitalu i byłam bezradna :/ lekarze powtarzali, że nie ma szans, żeby być przygotowanym na najgorsze. Dzisiaj moja babcia normalnie chodzi śmieje się i tylko troszkę utyka. Rehabilitacja non stop do dzisiaj i psycholog; wiara i wsparcie rodziny to pomaga, a na ból nogi brała pyralginę też jej pomagała ale teraz jest najważniejsze, że wszystko jest dobrze i babcia normalnie funkcjonuje | |
| Autor: | karol 28.2.2011, 13:47 |
| ja miałem wylew w wieku 23 lat | |
| Autor: | filip 1.3.2011, 08:21 |
| Mój przyjaciel ma 25 lat i dowiedziałem się, że wczoraj miał wylew... ;( Z tego co wiem ma dużego krwiaka (guza), którego można usunąć operacyjnie Strasznie się o Niego boję! ;( | |
| Autor: | joanna 1.3.2011, 11:30 |
| Ja również to ostatnio przeżyłam mój mąż miał udar mózgu, a też jest młody ma dopiero 30 lat, przeżyliśmy koszmar. Na całe szczęście po 6-ciu tygodniach spędzonych w szpitalu jest już w domu ale pracować jeszcze nie może tak bardzo sie boję o niego nie chce żeby to sie kiedykolwiek powtórzyło | |
| Autor: | xxx 23.10.2011, 20:41 |
| Do Młodych Pacjentów po wylewie w mózgu: - było to samoistne, czy z jakiejś przyczyny??? | |

Ból głowy i karku
Migrena to nagły ból głowy, któremu często towarzyszą zaburzenia widzenia bądź nudności i wymioty. Ból lokalizuje się najczęściej po jednej stronie głowy jednak czasem może przechodzić od karku bądź tyłu głowy.
Akromegalia
Na postępujący proces chorobowy zwracamy uwagę przez konieczność zwiększania rozmiaru rękawiczek, butów i nakrycia głowy. Osoby z otoczenia mogą zauważyć powoli postępujące zniekształcenie rysów twarzy, wywołane rozrostem tkanek miękkich, zwłaszcza nosa i warg, oraz zmianami kostnymi w postaci uwydatnienia się żuchwy i łuków brwiowych. Powiększa się również język i małżowiny uszne a skóra grubieje i staje się szorstka.
Stwardnienie rozsiane
Stwardnienie rozsiane, potocznie zwane przez lekarzy SM od łacińskiej nazwy: sclerosis multiplex. Jest to przewlekła i zapalna choroba obwodowego układu nerwowego, najczęściej występująca u ludzi młodych miedzy 20 a 40 rokiem życia.