Wylew

wylew_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • czy wylew moze sie poglebiać?? Moja babcia dostała wylewu i stracila pamiec z ostatniego dnia, boje sie ze moze to sie poglębić i niewiem.... czy taka utrata pamięci może być stala?? wie ktoś ...(więcej)
  • odstrzelic gada......(więcej)
  • Do Młodych Pacjentów po wylewie w mózgu: - było to samoistne, czy z jakiejś przyczyny???...(więcej)
  • Witam, Dziadek dostał wylewu/udaru niedokrwiennego (lewego). Oczywiście sparaliżowana prawa część ciała oraz niedowład/wykrzywienie ust. Życie chciało tak, że muszę się zaopiekować Dzia...(więcej)
  • Hej! Kiedyś czytałem o profilaktyce chorób układu krążenia. Wiele wskazówek znalazłem na stronie profilaktyka.chorobyserca.info.pl . Czy rady zawarte na tej stronie można zastosować w ramach...(więcej)
  • Dzień dobry. Czy podczas ćwiczeń na siłowni mogę dostawać mikrowylewów w mózgu? Proszę o poważne potraktowanie problemu....(więcej)
  • Mój dziadek dostał wylewu na ulicy i zmarł na miejscu, teraz boję się również o babcię to jest najdroższa mi osoba na świecie. Powiedzcie czy można jakoś zdiagnozować zbliżający się wy...(więcej)
  • Mój tata jest parę dni po wylewie, był bardzo szybko przewieziony do szpitala i po tomografii komputerowej zdiagnozowano wylew, szybko wprowadzono leki i paraliż się cofnął, ma jednak zaburzeni...(więcej)
  • Chciałabym polecić odzież 4Care która ułatwia opiekę i pielęgnacje osób chorych i wymagających szczegolnej troski. xxx...(więcej)
  • zauważyłam u mojej mamy prawie fioletową plamke na lewej powiece, lekarz powiedział ze to jest wylew nie miala zadnych objawów tym mnie to bardziej dziwi ze mama ma zawsze niskie cisnienie robimy...(więcej)

Forum -> wylew :(

Tytuł:wylew :(
Autor:Mea
30.7.2010, 12:02
Mój tatko jest parę dni po wylewie, był bardzo szybko przewieziony do szpitala i po tomografii komputerowej zdiagnozowany, szybko wprowadzono leki i paraliż się cofnął, ma jednak zaburzenia świadomości, pamięci, zapomniał pisać , czytać, nie umie odbierać telefonu:( W każdym bądź razie tatko się załamal i płakał mi do słuchawki ... Chce za parę dni jak tylko będę móc pojechać do niego i go wspierać, czy są jakieś ćwiczenia nauki czytania i pisania dla ludzi po wylewie? Wiem, że ojcem zajął sie już psycholog i logopeda ale jak pomóc tacie się z tym uporać ? Czy jest szansa, że te skutki uboczne choroby się cofną ?

Autor:Miki
2.8.2010, 15:27
Meo... Mój wujek rok temu przeszedł ciężki wylew. Na początku też było z nim tak niedobrze. Z czasem, dzięki odpowiedniej rechabilitacji doszedł do siebie. Trwało to ponad rok, ale się udało.

Autor:
30.9.2010, 13:50
MOJ TESCIU PO WYLEWIE STAL SIE OKROPNIE HAMSKI, czy sa na to jakies srodki?

Autor:xxx
5.12.2011, 08:02
odstrzelic gada...

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

wylew_ciekawostki

Ciekawostki

Ból głowy i karku
Migrena to nagły ból głowy, któremu często towarzyszą zaburzenia widzenia bądź nudności i wymioty. Ból lokalizuje się najczęściej po jednej stronie głowy jednak czasem może przechodzić od karku bądź tyłu głowy.

Czy wiesz, że...

Akromegalia
Na postępujący proces chorobowy zwracamy uwagę przez konieczność zwiększania rozmiaru rękawiczek, butów i nakrycia głowy. Osoby z otoczenia mogą zauważyć powoli postępujące zniekształcenie rysów twarzy, wywołane rozrostem tkanek miękkich, zwłaszcza nosa i warg, oraz zmianami kostnymi w postaci uwydatnienia się żuchwy i łuków brwiowych. Powiększa się również język i małżowiny uszne a skóra grubieje i staje się szorstka.

Polecamy

Stwardnienie rozsiane
Stwardnienie rozsiane, potocznie zwane przez lekarzy SM od łacińskiej nazwy: sclerosis multiplex. Jest to przewlekła i zapalna choroba obwodowego układu nerwowego, najczęściej występująca u ludzi młodych miedzy 20 a 40 rokiem życia.

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwgorączkowe metamizolu, związane z hamowaniem syntezy prostaglandyn.